Kesän kuumimmat palvelumuotoilun podcast-suositukset Hellonilta

Kesään kuuluu erottamattomasti kesämökillä tai laiturilla lekottelu hyvän kirjan tai podcastin parissa. Podcast-trendi on viimein rantautunut myös Suomeen, ja hyviä kotimaisia yrittäjiä putkahtaa pinnalle viikoittain. Karsimme Hellonissa jyvät akanoista ja listasimme kolme parasta suositusta, sekä yhden ekstrasuosituksemme, joista saat itsellesi kesän kuumimman palvelumuotoilukuuntelulistan. Tutustu palvelumuotoilun mielenkiintoisimpiin näkökulmiin alta:

1. Jargonmankeli

Uuden Suomen toimittajan Ossi Kurki-Suonion juontamassa Jargonmankeli-podcastissa tutustutaan paljon puhuttuihin liiketoiminnan trendeihin yhdessä alan asiantuntijoiden kanssa.

Aloita tästä: Jakso 24: Palvelumuotoilu. Vieraina Mikko Koivisto, Johanna Säynäjäkangas ja Sofia Forsberg.

2. Things+

Things+ on podcast, jonka yhdistäviä teemoja ovat muotoilu, strategia ja murros. Oman alansa asiantuntijat havainnoivat, mitä kentällä tapahtuu, ja kutsuvat vierailijoita tarkentamaan näkökulmia.

Aloita tästä: S1E6: Are designers the new mgmt consultants or vice versa? Guest: Stefan Moritz

3. Haastajat

Hellonin johtava muotoilija Juha Kronqvist ja asiakkuusjohtaja Laura Franck kutsuvat oman alansa haastajia jakamaan osaamista ja inspiraatiota.

Aloita tästä: 02 - Timo Lappi / Heltti

haastajat-podcast-02-timo-lappi-heltti

Bonuksena:

4. Pilipalisaatio

Ei se ole ala eikä mikään, joka ei osaa nauraa itselleen. Pilipalisaatiossa avolitsaria saavat sekä palvelumuotoilua hypettävät toimistot että niiden pihalla olevat asiakkaat.

Aloita tästä: 1. Pilottijakso: “Miljoona post it -lappua päivässä”

 

Hellon toivottaa sinulle nautinnollista kesää ja inspiroivia kuunteluhetkiä. Muista kirjoittaa palvelumuotoiluun liittyvät oivalluksesi ja ajatuksesi podcasteista ylös, niin jutellaan niistä lisää vaikkapa kahvikupin äärellä!

Jos palvelumuotoilu kiinnostaa sinua ja organisaatiotasi enemmänkin, niin lataa toki alta ilmainen palvelumuotoilun avainmittariopas:

Hellon - CTA - Banneri

Lue lisää:

Palvelumuotoilun bisneskirja avaa palvelumuotoilun hyödyt liiketoiminnalle
Palvelumuotoilulla parempi asiakaskokemus eli parempaa liiketoimintaa ja tuloksia
Näin tuotat tuloksia palvelumuotoilun avulla ja vältät kompastuskivet
Näin sitoutat yrityksesi palvelumuotoilun strategiseen hyödyntämiseen

Tutustu myös:

Miten palvelumuotoilulla parannettiin asiakaskokemusta, säästettiin turhia kuluja ja muutettiin pankin lähestymistapaa ongelmanratkaisuun.
Hellon AINO™ -tekoäly
Asiakaskeskeisen muutosprosessin kuusi vaihetta