Hellon voitti kansainvälisen palvelumuotoilukilpailun jo kolmatta kertaa!

Dublinissa järjestetyn Service Design Global Conferencen tuomaristo valitsi irlantilaiselle Musgrave-ruokakauppaketjulle tekemän toteutuksemme viime vuoden parhaimmaksi kansainväliseksi palvelumuotoilutyöksi.

Hellonin Lontoon toimiston suunnittelijat paransivat Musgrave-ruokakauppojen asiakaskokemusta erityisesti lapsiperheiden ja pienten lasten kanssa asioivien vanhempien näkökulmasta.

Hankkeessa mietittiin uudelleen koko kaupassakäyntikokemus parantaen yksityiskohtia, kuten parkkipaikalle saapumista, ostoskärryllä liikkumista, lapsiperheille suunnattua stressitöntä kassapistettä sekä yleisesti huomioimalla lasten ja vanhempien viihtyvyys koko kaupassa käynnin ajan. Hellonin luomien ideoiden ja niiden onnistuneen pilotoinnin ansiosta Musgrave on laskenut saavuttavansa lähes viiden miljoonan euron vuosittaisen kasvun. Voittohanke vakuutti tuomarit sekä innovatiivisuudella että kaupallisilla huipputuloksillaan.

Lataa opas palvelumuotoilun mittaamiseen

Hellon palkittiin tässä alamme arvostetuimmassa kilpailussa nyt jo kolmatta kertaa pääpalkinnolla. Voimmekin ylpeydellä kertoa, että tämä voitto tekee Hellonista palkituimmman palvelumuotoilutoimiston maailmassa! Aiemmat Service Design Networkin palkitsemat kultamitalityöt ovat tulleet Suomeen Finavialle ja Yhteistyöapteekeille.

Tiedämme, että Suomi on 1930-luvulta lähtien tullut tunnetuksi arvostettuna muotoilumaana arkkitehtuurin ja käyttöesineiden ansiosta. Meistä on hienoa nähdä, että 2010-luvulla suomalainen palvelumuotoiluosaaminen jatkaa tätä perintöä, ollen strategisessa ajattelussaan ja innovatiivisuudessaan todistetusti maailman parasta.

Lue lisää Musgravelle toteutetusta työstä täältä:  https://www.service-design-network.org/headlines/hellon-baby-reducing-stress-and-increasing-parent-spend-through-design

Hellonin kykyyn muotoilla palveluita luottavat tänä päivänä globaalit yritykset kuten Volkswagen, Boots, Yara, Tesco sekä nyt palkittu Musgrave. Hellon on valittu myös maailman toiseksi suurimman teleoperaattori Vodafonen palvelumuotoilukumppaniksi.

 

Lue lisää ladattavasta oppaastamme, miten palvelumuotoilun hyötyjä liiketoiminnalle voidaan seurata avainmittareiden avulla!

Lataa maksuton opas palvelumuotoilun mittaamiseen